Kompetenser

Bakgrund
Hans Nilsson har arbetat med energifrågor och med teknikupphandling sedan 1966 inom energiföretag, kommuner, standardiseringsorgan, myndigheter och internationella samarbetsorgan. Genom FourFact genomför han uppdrag för svenska och utländska beställare. För närvarande är han ordförande i IEAs Demand Side Managament-program (http://dsm.iea.org) med 17 olika länder som deltagare.

Uppdragsgivare
Energimyndigheten (STEM)
Naturvårdsverket (SNV)
China Greenlight Project (UNDP)
Danska Energistyrelsen (ENS)
Norges Forskningsråd
Centrala Stadsrum, Falun
Region Värmland
EUs forskningsdirektorat (DG-Research)


Anställningar
Stockholms Stad (MFO)
NUTEK
Statens Energiverk (STEV)
Vattenfall
Stockholm Energi
Statens Industriverk (SIND)
Svenska Elektriska Kommissionen (SEK)
Malmö Energi

Kort CV (Engelska) för nedladdning
CV_short.pdf

Under rubriken “Referensmaterial” finner ni rapporter och publikationer från olika projekt vilka kan laddas ned. Kontakta mig för utförligare CV.

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv