VARFÖR GILLAR KLIMATSKEPTIKER VERSALER?

Undrar man i en artikel i the Guardian, men ger tyvärr inget svar på just den frågan. Däremot berättar de om ett tilläggsprogram som man kan skaffa till sin iPhone och som ger en argumentkatalog med de s.k. skeptikernas argument och hur de kan bemötas. Sammanställningen är gjord av en forskare från Australien, John Cook, som gör en sida kallad Skeptical Science.

I artikeln säger man att iPhone-programmet är användbart bl.a. på fester när man fastnat i en diskussion med en upprörd “klimatförnekare”. Man ger dem telefonen och fortsätter själv till baren! En utmärkt idé - Nokia och Ericsson kom igen!

 

Klimateffekterna i USA Ă€r inte “fake news”

Princeton visar i en ny rapport att stÀderna i USAs torra regioner kommer att bli obeboeliga innan det hÀr seklet Àr över (se bild nedan).

Naturligtvis Àr botemedlet att reducera utslÀppen av vÀxthusgaser men en lindring i nöden kan vara effektivare luftkonditionering och den utrustningen kan komma frÄn Indien! Ett land som ocksÄ har erfarenhet av vÀrmeböljor. EESL (vÀrldsmÀstarna i effektvisering) hÄller pÄ att ta fram de bÀttre aggregaten.

Läs mer

Månadsindelade arkiv