VARFÖR GILLAR KLIMATSKEPTIKER VERSALER?

Undrar man i en artikel i the Guardian, men ger tyvärr inget svar på just den frågan. Däremot berättar de om ett tilläggsprogram som man kan skaffa till sin iPhone och som ger en argumentkatalog med de s.k. skeptikernas argument och hur de kan bemötas. Sammanställningen är gjord av en forskare från Australien, John Cook, som gör en sida kallad Skeptical Science.

I artikeln säger man att iPhone-programmet är användbart bl.a. på fester när man fastnat i en diskussion med en upprörd “klimatförnekare”. Man ger dem telefonen och fortsätter själv till baren! En utmärkt idé - Nokia och Ericsson kom igen!

 

Smart och/eller naiv?

Smart Àr nyckelordet i mÄnga energisammanhang, smarta nÀt-smarta mÀtare-smarta produkter. Sakernas internet (internet of things IOT) skall ta hand om det mesta i framtiden. Men Àr det sÄ klokt? Vi har frÄn tid till annan hört om stora attacker mot olika delar av nÀtet (företag och lÀnder). Antingen dÀrför att nÄgon hackare tycker att det Àr en kul idé att visa att man kan slÄ ut systemen eller (vÀrre) att nÄgon vill komma Ät en konkurrent eller förmodad fiende.

USAs president försöker göra sig lustig över “rocket man” men glömmer Nordkoreas hackare som nyligen var nĂ€ra att komma över en miljard dollar om de inte rĂ„kat stava fel i ett dokument!

DN rapporterar om att vÄra egna trÄdlösa nÀtverk kanske inte Àr helt sÀkra.

Det Àr dÀrför bra att nÄgon Àgnar sig Ät sÀkerhetsfrÄgorna i de (förmodat) smarta systemen. Men borde inte fler göra det?

Och vara mera misstÀnksamma eller fantasifulla (jÀmför bild nedan)? Vore inte detta nÄgot för teknikintresserade ungdomar (hellre Àn att flyga drönare wink )?

Läs mer

Månadsindelade arkiv