Kärnkraftsföretag i förvandling?

I förra sommarens EU-val var Frankrikes president kvick i vändningarna när han såg de grönas framgångar i Paris och han deklarerade att Frankrike skull satsa stort på solenergi. Och har man sett på maken - nu köper det stora franska kärnkraftföretaget AREVA ett amerikanskt företag som arbetar med koncentrerande solenergi, AUSRA.

Möjligen är det dock inte bara en politisk handling. Frankrike chockades av att Abu Dhabi valde en Sydkoreansk leverantör för sin satsning på kärnkraft. Det kan knappast ha varit en prisfråga. Visserligen är AREVAs byggen i Finland och Frankrike båda kända för kostnads- och tidsöverdrag, men det Sydkoreanska kontraktet är på samma ekonomiska nivå. 40 miljarder dollar för 5600MW ger en nivå på drygt 7000 USD per kW.

Så AREVA kanske håller på att omorientera sig inför en marknad där den förnybara energin växer snabbare än den traditionella?

 

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv